Wat houdt duurzaamheid binnen Robsport.nl in?

Als zwemspecialist proberen wij zoveel mogelijk ons steentje bij te dragen aan de toekomst van de circulaire economie. Hiervoor werken wij intern aan het ontwikkelen van duurzamere werkwijzen, om onze impact op het milieu te minimaliseren. Zo bieden wij de Repair Service en refurbished wedstrijdpakken aan. Ook worden er steeds meer duurzamere chloor bestendige materialen in onze collecties verwerkt. 

Repair Service

Wedstrijdpakken zijn een erg gevoelig product als het gaat om de levensduur. De gemiddelde levensduur van een wedstrijdpak ligt ongeveer rond de 6 maanden tot één jaar (afhankelijk van de verzorging). Om de levensduur van het wedstrijdpak te verlengen en de afterlife-waste te minimaliseren, heeft Robsport de exclusieve Repair Service ontwikkeld. 

De Repair Service kan alle gebreken aan je wedstrijdpak repareren. Hierdoor wordt de korte levensduur van je wedstrijdpak verlengd en zo heeft jouw wedstrijdpak nog meerdere kansen om samen met jou, te presteren. 

Refurbished wedstrijdpakken

Naast het repareren van wedstrijdpakken bieden wij ook refurbished wedstrijdpakken aan. Het refurbishen van wedstrijdkleding hebben wij wederom ontwikkeld om de huidige levensduur van het wedstrijdpak te verlengen.

Gebruikte wedstrijdpakken worden door de Repair Service opgeknapt zodat deze voor een schappelijke prijs hergebruikt kunnen worden. 

Duurzamere materialen

Zwemkleding bestaat uit een specifieke mix van polyethylene materialen. Dit maakt het erg lastig om zwemkleding te verduurzamen. Onze leveranciers is het gelukt om duurzamere stoffen te ontwikkelen die ook nog eens een beter performance bieden dan de voorafgaande materialen. 

Speedo Eco Endurance + en Maxlife Eco zijn ontwikkeld uit left-over materiaal en PET-flessen. Het materiaal biedt een hogere chloor bestendigheid vergeleken met hun voorgaande Endurance materiaal. 

Verpakkingsmateriaal

Het plastic verpakkingsmateriaal wat wij aangeleverd krijgen van onze leveranciers wordt constant hergebruikt tot het echt op is. Daarnaast gebruiken wij voor de online-bestellingen alleen gerecycled karton en zijn al onze productkaarten gemaakt van recyclebaar papier. Hiermee proberen wij onze plastic afval te minimaliseren. 

Wij gebruiken functionele cookies (en daarmee vergelijkbare technieken) om het bezoek en winkelen bij ons voor jou nog makkelijker en persoonlijker te maken. Met deze cookies kunnen wij jouw internetgedrag binnen onze website volgen.